Μαζί… για την αναβάθμιση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Της Αθηνάς Σφυρή, C- Suite Business Advisor – Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου «Μαζί για τον Βύρωνα»

Σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, όπου λατρεύουμε και μισούμε να ζούμε με στερεότυπα, όπου οι έννοιες χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και προς τέρψη του εκάστοτε ακροατηρίου που έχουμε απέναντί μας, υπάρχουν κάποια κεκτημένα τα οποία ξεφεύγουν από αυτή την θεώρηση και οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με πολύ προσοχή, ψύχραιμη και εποικοδομητική προσέγγιση.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία λίγο πριν το 2020, αντιμετωπίζεται ως ένας πυλώνας όπου υφίσταται, αναπτύσσεται και χρήζει υποστήριξης ώστε να πλαισιώσει αποτελεσματικά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Η γυναίκα ως παράγοντας στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο έχει κατακτήσει πλέον με την παρουσία της ένα σημαντικό μερίδιο του καθημερινού επιχειρείν. Έχει ουσιαστικά ενταχθεί στις παραγωγικές διαδικασίες και ενσωματωθεί στο πολιτικό γίγνεσθαι μέσα από θέσεις και αξιώματα με βάρος ευθύνης.
Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να πάψει να υφίσταται ως διαχωρισμός στο επιχειρείν η γυναικεία επιχειρηματικότητα και να μπορούμε πια να μιλάμε για μια ενοποιημένη επιχειρηματικότητα, η οποία είτε είναι νεοφυής, είτε σε μεταγενέστερο στάδιο, είτε είναι στον πρωτογενή τομέα, είτε αφορά υπηρεσίες και εμπόριο, να μπορεί να διαχέεται στο σύνολο του πληθυσμού, είναι αρκετά μεγάλη.
Το βασικό ζήτημα που τόσο προσωπικά, όσο και ως συνδυασμός ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΡΩΝΑ, θέτουμε και στο οποίο θα απαντήσουμε τόσο τώρα, όσο και την επόμενη ημέρα που θα είμαστε δίπλα στους δημότες στο πλαίσιο της νέας δημοτικής αρχής είναι η αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε τη γυναικεία παρουσία στην επαγγελματική και επιχειρηματική σκηνή του δήμου μας, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία μας και την πλήρη αντίληψη των κοινωνικών καταστάσεων σε μια καλύτερη και αισιόδοξη ημέρα.
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα δεν είναι ένα εφεύρημα ή μια επινόηση, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια τοποθέτηση αντίβαρο στην ανδρική επιχειρηματικότητα και σίγουρα δεν προσδιορίζεται επ’ ουδενί, ούτε περιχαρακώνεται σε συγκεκριμένους κλάδους και επαγγέλματα. Πολλώ δεν μάλλον, απαιτεί εδραιωμένο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα σε διαφορετικές αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας και τοπικής αυτοδιοίκησης, ανάπτυξη εξιδεικευμένων προγραμμάτων επιχειρηματικής συμβουλευτικής και ένα πλαίσιο όπου επιτυγχάνεται η συμφιλίωση ανάμεσα στην οικογενειακή και της επαγγελματική ζωή της γυναίκας, μεταξύ άλλων, με την ενίσχυση παιδικής φύλαξης.
Είναι προφανές ότι με θεωρητικά σχήματα δεν προδιαγράφεται κανένα αποτελεσματικό πεδίο δράσης. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, όπου η πράξη και η δράση είναι συνώνυμο πλέον του DNA του συνδυασμού μας. Ουσιαστικά, σε έναν οδικό χάρτη που έχουμε μπροστά μας, οφείλουμε και θα το κάνουμε να παρέχουμε όλη τη δυνατή βοήθεια στις γυναίκες του Δήμου μας ώστε να προσεγγίσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να ιδρύσουν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση, να παρέχουμε τη γνώση για τις πηγές χρηματοδότησης καθώς επίσης την απαιτούμενη εκπαίδευση, κατάρτιση και τεχνογνωσία και να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη πλατφόρμα δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργιών.
Γιατί, ΜΑΖΙ για το Βύρωνα, θέλουμε, μπορούμε και θα το επιτύχουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *