Μαζί… για την αναβάθμιση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Της Αθηνάς Σφυρή, C- Suite Business Advisor – Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου «Μαζί για τον Βύρωνα»

Σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, όπου λατρεύουμε και μισούμε να ζούμε με στερεότυπα, όπου οι έννοιες χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και προς τέρψη του εκάστοτε ακροατηρίου που έχουμε απέναντί μας, υπάρχουν κάποια κεκτημένα τα οποία ξεφεύγουν από αυτή την θεώρηση και οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με πολύ προσοχή, ψύχραιμη και εποικοδομητική προσέγγιση.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία λίγο πριν το 2020, αντιμετωπίζεται ως ένας πυλώνας όπου υφίσταται, αναπτύσσεται και χρήζει υποστήριξης ώστε να πλαισιώσει αποτελεσματικά την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Η γυναίκα ως παράγοντας στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο έχει κατακτήσει πλέον με την παρουσία της ένα σημαντικό μερίδιο του καθημερινού επιχειρείν. Έχει ουσιαστικά ενταχθεί στις παραγωγικές διαδικασίες και ενσωματωθεί στο πολιτικό γίγνεσθαι μέσα από θέσεις και αξιώματα με βάρος ευθύνης.
Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να πάψει να υφίσταται ως διαχωρισμός στο επιχειρείν η γυναικεία επιχειρηματικότητα και να μπορούμε πια να μιλάμε για μια ενοποιημένη επιχειρηματικότητα, η οποία είτε είναι νεοφυής, είτε σε μεταγενέστερο στάδιο, είτε είναι στον πρωτογενή τομέα, είτε αφορά υπηρεσίες και εμπόριο, να μπορεί να διαχέεται στο σύνολο του πληθυσμού, είναι αρκετά μεγάλη.
Το βασικό ζήτημα που τόσο προσωπικά, όσο και ως συνδυασμός ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΡΩΝΑ, θέτουμε και στο οποίο θα απαντήσουμε τόσο τώρα, όσο και την επόμενη ημέρα που θα είμαστε δίπλα στους δημότες στο πλαίσιο της νέας δημοτικής αρχής Read More

Ημέρα της Γυναίκας

Πρόσωπα χαμογελαστά, στη θέα ενός τριαντάφυλλου. Υπήρξαν καιροί που οι γυναίκες αγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν τον αυτονόητο σεβασμό. Η μάνα, η σύζυγος, η κόρη, η αδελφή, η φίλη. Πάντα να τις έχουμε στο μυαλό. Γιατί κι εκείνες δεν παύουν ποτέ να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Πέντε Χρόνια- Μαζί για τον Βύρωνα

14.2.2014:

Μια ομάδα ενεργών πολιτών του Βύρωνα, βγαίνει Μπροστά και δημιουργεί το “Μαζί για τον Βύρωνα”. Η ανταπόκριση είναι άμεση και θερμή. Το δε αποτέλεσμα των “100 ημερών” ως την εκλογική αναμέτρηση είναι εντυπωσιακό και θέτει γερές βάσεις για το μέλλον.
14.2.2019:
Πέντε χρόνια μετά, η παρουσία του “Μαζί για τον Βύρωνα” είναι πιο έντονη από ποτέ. Οι άνθρωποι του, δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τη νέα μάχη για τη διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου. Ομάδα ισχυρή, με πάθος, νέες ιδέες, εμπειρία, όρεξη και όραμα.

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε το Βήμα Μπροστά.
Όλοι Μαζί, για τον Βύρωνα!

 

Πρωτοχρονιάτικη πιτα 2019

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωσή μας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν, για τα θερμά λόγια υποστήριξης και για το μοναδικο κλίμα που ζήσαμε όλοι μας.
ΜΑΖΙ θα κάνουμε Το Βήμα Μπροστά!
Μαζί για τον Βύρωνα!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα 2019

Η “ψυχή” ενός Δήμου είναι οι εργαζόμενοί του. Ελπίζουμε από Σεπτέμβρη, Μαζί να δώσουμε τον αγώνα μας για να ξαναδούμε τον Βύρωνα όπως θέλουμε και επιθυμούμε.

Η “ψυχή” ενός Δήμου είναι οι εργαζόμενοί του. Ελπίζουμε από Σεπτέμβρη, Μαζί να δώσουμε τον αγώνα μας για να ξαναδούμε τον Βύρωνα όπως θέλουμε και επιθυμούμε.#mazigiatonvyrona #miltosbantis #ekloges2019

Gepostet von ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ am Dienstag, 12. Februar 2019

Εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δήμου μας, για την προσφορά τους στην πόλη μας. Είναι εκείνοι που φτάνουν πρώτοι όπου και όταν χρειαστεί, υπό αντίξοες και επικίνδυνες -πολλές φορές- συνθήκες, για να μας προστατεύσουν.

Οι άνθρωποι του “Μαζί για τον Βύρωνα”, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο, γιατί θεωρούμε, ότι το έργο που προσφέρουν είναι πολύτιμο!

 

Πρωτοχρονιάτικης πίτα τη Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου μας, ήμασταν ξεκάθαροι. Η εμπιστοσύνη μας στους υπαλλήλους παραμένει ακλόνητη. Σκοπός μας ωστόσο, είναι να κρατήσουμε ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα, να κινήσουμε ό,τι βρίσκεται σε στασιμότητα και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, με μοναδικό μας όραμα, να κάνουμε Το Βήμα Μπροστά.

Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη στο Βύρωνα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Μίλτο Μπαντή και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Μαζί για τον Βύρωνα.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα τη πόλη μας, είδε από κοντά και συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τους Βυρωνιώτες. Ελπίδα όλων, ο Βύρωνας να αλλάξει σύντομα σελίδα και να κάνει Το Βήμα Μπροστά.

“Παράταση” στις εργασίες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

 

 

Νέα παράταση ως το… τέλος της σχολικής χρονιάς αυτή τη φορά, ζητά ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις παρεμβάσεις στο προαύλιο του 8ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα. Παρεμβάσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου και οι οποίες γίνονται χωρίς καμιά επίβλεψη της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να μην συμβαδίζουν με την μελέτη που είχε εκπονηθεί για τον λόγο αυτό.

Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και δυστυχώς έχουν αναλάβει εκείνοι τον ρόλο του επιβλέποντος, όταν επισημαίνουν τις… διαφορές των όσων έπρεπε να γίνουν με συγκεκριμένο τρόπο αλλά δεν γίνονται, έρχονται αντιμέτωποι με λογικές “ωχαδερφισμού” και μάλιστα- αν είναι δυνατόν- θεωρούνται και υπόλογοι ότι με τις επισημάνσεις τους, είναι εκείνοι οι οποίοι τελικά καθυστερούν το έργο!
Μια αυτοψία στο σημείο είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τις παραλήψεις και τις κακοτεχνίες. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει μια Δημοτική Αρχή είναι να απαξιώνει τους πολίτες της.