Η Ασπασία Χατζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στoν Bύρωνα. Το 1992 εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας στην Πάντοβα Ιταλίας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1999 έχοντας ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κλινική ψυχολογία και της κοινότητας. Από τότε ασκεί το επάγγελμα του Ψυχολόγου, είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Μέχρι και σήμερα συνεχίζει την επαγγελματική κατάρτιση.Από το 2000 έως σήμερα είναι συνεργάτης σε ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής στην Αθήνα. Το 2001 συνεργάστηκε με την κλινική «Βλαστός». Το 2002-2004 εργάστηκε με σύμβαση έργου στον δήμο Θήρας- νομό Κυκλάδων. Το 2004 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια σε μη κερδοσκοπική εταιρεία στην νήσο Θήρα. Μαζί με τους συνεργάτες της πραγματοποίησε ευαισθητοποίηση της κοινότητας μέσω ομιλιών και
σεμιναρίων σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, συνεργαζόμενη με τα ΚΕΔΔΥ και το Ιατροπαιδαγωγικό της Σύρου.
Έχει αναλάβει και ραδιοφωνική εκπομπή στη Σαντορίνη με θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου. Το 2005 συμμετείχε στην έρευνα με θέμα μαθησιακές δυσκολίες (Σαντορίνη) σε συνεργασία με το Π.Ν.Α και το παιδαγωγικό ινστιτούτο. Συμμετείχε επίσης στην έρευνα με θέμα «στάθμιση των ερωτηματολογίων Achenbach, σχολικό αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων (Σαντορίνη) σε συνεργασία με το Π.Ν.Α. .
Ήταν μέλος στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο 7ο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούσαν τα παιδιά της. Από το 2010 είναι επιστημονικά υπεύθυνη στο κέντρο ειδικών θεραπειών «περί ψυχής ο λόγος» στον Βύρωνα, παρέχοντας σε συνεργασία με ειδικούς, υπηρεσίες ειδικής αγωγής όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, παιδοψυχιατρική και συμβουλευτική γονέων.
Συνεργάζεται παράλληλα με παιδικούς σταθμούς, είναι σε διαρκεί επαφήμε εκπαιδευτικούς και γιατρούς προκειμένου να ενημερώνεται για τις ανάγκες και να παρέχει συμβουλευτικά οδηγίες για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας, αφιλοκερδώς. Πραγματοποιεί διαλέξεις σε πολλά σχολεία του Βύρωνα σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *